BIM-documenten

Wat is BIM?

BIM is de afkorting voor Building Information Modeling, een samenwerkingsproces dat gebruikmaakt van een intelligent 3D digitaal model van een gebouw om projectbeslissingen te adviseren, bij te werken en te communiceren. Het biedt efficiëntere manieren om activa te ontwerpen en te onderhouden gedurende de levenscyclus van het project.

BIM biedt verbeterde transparantie en visualisatie voor alle belanghebbenden, waardoor het gemakkelijker wordt om project- en bedrijfsdoelen te bereiken door middel van samenwerking en partnerschappen.

Wanneer is BIM van kracht geworden?

3D BIM werd voor het eerst geïntroduceerd in 2011 als onderdeel van een bouwstrategiedocument van de Britse overheid en werd in 2016 een verplicht aanbestedingsproces voor openbare gebouwen voor gebouwen van meer dan £ 5 miljoen. Het doel van het initiatief is om het kapitaal en de CO2-voetafdruk van het ontwerp- en bouwproces te verkleinen door middel van samenwerking binnen de bouwsector.

Fernox Productassortiment en naleving van BIM

BIM-bestanden zijn beschikbaar in het hele TF1-filterassortiment en bieden afmetingen, leidingaansluitingen, gewichten en productkenmerkgegevens zodat bestekschrijvers en ingenieurs gemakkelijk kunnen terugvinden om te voldoen aan BIM.

TF1 Omega+ Filter

Uitgelichte producten

Country