Over ons

Fernox is opgericht in 1964 en is aan toonaangevende fabrikant van chemische producten voor het behandelen van water, filters voor centrale verwarmingssystemen, verbruiksartikelen voor sanitair en diagnostische testdiensten. Fernox is een pionier op het gebied van het ontwikkelen van energiebesparende producten voor zowel traditionele als hernieuwbare technologieën in huishoudelijke en commerciële toepassingen. Het bedrijf zet zich in voor een vooruitstrevend Onderzoeks- en Ontwikkelingsprogramma en heeft geïnvesteerd in een uitgebreid intern R&D team van wetenschappers in het Verenigd Koningrijk, de Verenigde Staten en India.

Het operationele hoofdkantoor is gevestigd in Woking, Verenigd Koninkrijk, met productiefaciliteiten in het Verenigd Koninkrijk en Europa en kantoren in Frankrijk, Duitsland, Italië, België, Nederland, Hongarije, Volksrepubliek China en de Verenigde Staten, en is van plan om zich verder uit te breiden naar Oost-Europa en Azië. Fernox is werkzaam als een dochteronderneming van MacDermid Enthone Industrial Solutions, een wereldwijde gediversifieerde producent van gespecialiseerde hightech producten en leverancier van technische diensten, en is een bedrijfsonderdeel van Element Solutions Inc (NYSE: ESI). Element Solutions Inc is een toonaangevend bedrijf op het gebied van speciale chemische producten, wiens bedrijven een breed scala aan oplossingen leveren die de producten die mensen dagelijks gebruiken verbeteren. 

In 2019 werd de wereldwijde merkwaarde Fernox geregistreerd als een Brits bedrijf, Fernox Ltd, om een verandering in de bedrijfsstructuur weer te geven.

Onderzoek en ontwikkeling

Fernox heeft een uniek en toegewijd R & D- en technische dienstenaanbod, dat de veranderende eisen en groeiende technologische eisen van de industrie weerspiegelt. Fernox loopt voorop op het gebied van innovatie en profiteert van 13 technische R & D-centra, die bemand worden door 250 wetenschappers en ingenieurs over de hele wereld.

Fernox hanteert een strikt beleid van maatschappelijk verantwoord ondernemen dat de beste praktijken promoot en dierproeven verbiedt. Zijn chemische producten overtreffen de industrienormen aanzienlijk en zijn bekroond met goedkeuringen en accreditaties door Energy Savings Trust Registered, KIWA, WRAS, Belgaqua en Buildcert.

Uitgelichte producten

Country